Keresés ebben a blogban

2010. szeptember 19., vasárnap

Vasárnapi vendégváró csokitorta

Az ötletet a Nők Lapja Konyha szeptemberi száma adta.Ott Körtés csokoládétorta néven szerepel.Szilvával készítettem és Isteni lett!Az eddig általam kóstolt legcsokisabb csokitorta!És ez nem túlzás a részemről:-)
Aszalt gyümölcsökkel is finom lehet!

Íme:
sütés közben
Hozzávalók a tésztához: 4 darab szilva, 12 dkg olvasztott Rama, 3 dkg kakaópor, 15 dkg teljes kiőrlésű liszt, 1 dl meleg víz, 4 dkg cukor, 1 cs. sütőpor, 2 csomag vaníliás cukor, 1 dl tejföl, 1 tojás.
A csokimázhoz: 14 dkg Rama, 15 dkg porcukor, 1 dl natúr joghurt, 5 dkg kakaópor.
Díszítéséhez: fehér csoki.

Egy 15-20 cm átmérőjű kerek tortaformát(enyém pár centivel nagyobb) sütőpapírral kibélelünk,vagy kivajazunk-kilisztezünk.A tészta hozzávalóit jól elkeverjük és a tortaformába öntjük(használhatunk elektromos habverőt) és darabokra vágott szilvákkal körben kirakjuk. Előmelegített sütőben elsőnek 180 fokon 15 percig sütjük,majd 160 fokon 20 -25 percig. Tűpróba!Ezután kiborítjuk és eltávolítjuk a sütőpapírt,majd hagyjuk hűlni.Közben a csokimázat elkészítjük.A máz hozzávalóit a joghurt kivételével feltesszük a tűzre hogy jól felolvadjanak,majd  miután a Rama is felolvadt,elkeverjük benne  a joghurtot,szép fényesre keverjük és bevonjuk vele a tortánkat.Fehér csoki reszelékével díszítjük.
Bátran ajánlom Mindenkinek,nem fog csalódni senki,mint ahogy a vendégeink sem!:-)
Könnyen gyorsan elkészült!Elronthatatlan!(szerintem)
Jó étvágyat!

csokimázzal bevonva

elkészült



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése