Keresés ebben a blogban

2010. november 29., hétfő

Fahéjas almalekvár

Fahéjas almalekvár


Hozzávalók 4 üveghez: 2 kg alma, 50 dkg cukor, fahéj ízlés szerint és szalicil.
Az almákat megpucolom és lereszelem,majd nagyon kevés vízzel puhára főzöm.Ezután hozzáadom a cukrot és ízlés szerint a fahéjat,majd kb. 20percig sűrű lekvárrá főzöm.Üvegekbe teszem még forrón,tetejükre pici szalicilt teszek és szárazgőzben pihentetem 1 napig.Sütikbe kiváló!

Én 4 üveggel készítettem tegnap kóstolóba.És 10 üveg illatos sütőtöklekvárt is:-),még mindig van egy csomó sütőtök..:-)Lassan elkészül az összes gasztroajándék.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése