Keresés ebben a blogban

2011. január 7., péntek

Quiche brokkolival és karfiollal

Itt egy újabb quiche recept. Nagyon egyszerű és finom!Ehhez támadt ma kedvünk,így hát megsütöttem.Kicsit eltértem az eredeti recepttől megint ,de csak a feltéttel kapcsolatban,belecsempésztem egy-két extrát is:-)
Egy fárasztó,és finoman  fogalmazva idegölő hét után jól esik ez a meleg francia pite így a hétvégén.Mellé egy kis vörösbor és máris tisztul a köd...és tisztulnak a gondok is :-)
A héten anyukámtól kaptunk egy szép fej karfiolt,már csak brokkoli és sajt kellett hozzá,na és egy jó recept.
Próbáljátok ki!


Quiche brokkolival és karfiollal

Hozzávalók  tésztához: 25 dkg liszt, 12 dkg hideg vaj, 1 tojássárgája,csipet só,3 evőkanál tejföl és a forma kikenéséhez margarin.
A feltéthez: 1 csomag csirkemell sonka,1 csomag borsos pulykamell sonka, 1 parenyica sajt, 1 fej karfiol,1 fej brokkoli,4 dl főzőtejszín, 3 tojás, só,bors,szerecsendió és füstölt trappista sajt.

Összedolgozzuk  a tészta hozzávalóit és cipóvá gyúrjuk.30percre hűtőbe tesszük.Fél óra után kerek lappá nyújtjuk és egy kikent quiche formába simítjuk.Villával megszurkáljuk.A túllógó széleket visszahajtjuk.A sonkákat felcsíkozzuk és a tésztára fektetjük.Erre jön a csíkokra vágott parenyica .A brokkolit,karfiolt megtisztítjuk és lobogó forró,sós vízben 2 percig főzzük,majd leszűrjük, hideg vizet engedünk rá és újra leszűrjük.A brokkolikat,karfiolokat a tésztára halmozzuk és megöntjük a következő keverékkel: tejszín, 3 tojás, só,bors és szerecsendió keverékével.Végül reszelt füstölt sajtot szórunk a tetejére.
Kb. 1 óra alatt készre sütjük úgy,hogy a közepe is megszilárduljon.
Melegen tálaljuk.
Jó étvágyat!





3 megjegyzés:

  1. Köszönöm!És nagyon finom is!

    VálaszTörlés
  2. É És ki fogom próbálni!!!Köszi,hogy jöttél!!!Rendszeresen benézek Hozzád,én még csak gyakorló vagyok!!!:):):)

    VálaszTörlés