Keresés ebben a blogban

2011. május 3., kedd

Paradicsomos-mozzarellás kenyér

Kenyér,de nem a szó szoros értelemben.Receptkártyáimból való. Püspökkenyérformában sütve.Olaszosnak mondanám!Nagyon finom,ízletes,különleges csemege!És az illata is fenséges!


Hozzávalók:
- 20 dkg olívaolajban eltett szárított paradicsom vagy csak simán sózott szárított paradicsom
- 1 nagy mozzarellagolyó
- 1 csokor bazsalikomlevél vagy szárított bazsalikom
- 20 dkg liszt
- 1 cs. sütőpor
- só,de nem muszáj
- fél kiskanál őrölt feketebors
- 1 dl olívaolaj
- 1 dl tej
- 3 tojás
- kevés apróra vágott snidling

A paradicsomot lecsepegtetjük -ha olívaolajban eltettet használunk.Én simán szárítottat használtam,amit gyorsan átmostam vízzel,hogy ne legyen nagyon sós. Ezután  a szárított paradicsomokat apróra vágjuk. A mozzarellát lecsepegtetjük és kis kockákra vágjuk. Én száraz bazsalikomot használtam,de ha frisset használunk,akkor mossuk meg és szeleteljük vékony csíkokra. A lisztet,a sütőport,borsot egy tálban összekeverjük,közepébe mélyedést készítünk,amibe öntjük az olajat és a tejet.Ha kell sózzuk.sima rugalmas tésztává állítjuk össze.Jó ragadós lest.A tojásokat közben egyenként beledolgozzuk,majd hozzáadjuk a paradicsomot,a mozzarellát és bazsalikomot.
Egy püspökkenyérformát kivajazunk vastagon és kicsit liszttel beszórjuk.Ebbe simítjuk a masszát és megszórjuk apróra vágott snidlinggel. Előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük.Tűpróbával ellenőrizzük!
Ha nem ragad,akkor kész. Kicsit lehűtjük,majd kiborítjuk a formából és így hűtjük.
Langyosan is nagyon finom,de hidegen is,egy kis sajttal,paradicsommal,újhagymával is.Aki szeretné meg is vajazhatja,vagy sajtkrémet tehet rá.
A  tésztába olajbogyót is tehetünk,fele paradicsom és fele olajbogyó arányában!

Jó étvágyat!





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése