Keresés ebben a blogban

2011. június 14., kedd

Fetás zöldségágyon terített máj

Ezt a receptet ma találtam ki és dobtam össze.Kedvencünk, a feta, természetesen ebből a receptből sem hiányozhat.


Fetás zöldségágyon terített máj

Hozzávalók:
- kb. 1 kg máj (mindegy milyen,sertés-,pulyka- vagy csirkemáj)
- só, bors,pirospaprika, majoránna, oregánó
- 3 fej vöröshagyma
- olívaolaj vagy étolaj
- 1 nagy fej karalábé
- 1,5 kg újkrumpli
- 3 vastag sárgarépa
- 1 doboz feta
- 1 csokor petrezselyemzöld
- pár kiskanál natúr joghurt

A májat feldaraboljuk.A hagymát megpucoljuk és karikára vágva kevés olajon 2perc alatt megdinszteljük.Erre jöhet a máj,amit sózunk,borsozunk,1 kiskanál pirospaprikával és majoránnával ízesítünk.2 perc alatt átforgatjuk az egészet,majd félretesszük.Egy sütőtepsit kiolajozunk és a megpucolt karalábét ebbe kockázzuk fel. Erre jön a megpucolt és karikára vágott répa és a kockára vágott krumpli.
Miután minden zöldség a tepsibe került,kézzel egy kicsit átforgatjuk őket és sózzuk. A zöldségágy közepére halmozzuk egy csíkban a hagymás fűszeres májat.A két oldalon lévő zöldségágyra pedig az oregánóval fűszerezett feta darabok kerülnek. A petrezselyemzöldet felaprítjuk és a középen fekvő májra tesszük díszítésül.A joghurtból egy-egy kiskanálnyit  a petrezselyemre halmozunk és még egy kis sóval megszórjuk. 
Mehet a sütőbe kb. 1 órára.Akkor jó,ha minden zöldség villával könnyen átszúrható.

Jó étvágyat!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése