Keresés ebben a blogban

2011. augusztus 27., szombat

Csokiszuflé


Hozzávalók:
20 dkg étcsoki (10dkg 70%-os 10dkg 56%-os kakaótartalmú)
10 dkg vaj
5 dkg barnacukor
4 tojás
1 evőkanál liszt
2 evőkanál kakaópor
vaj és liszt a szufléformákhoz

A sütőt előmelegítjük. A vajat vízgőz felett felolvasztjuk a darabokra tört csokival. Ha felolvadt,hozzákeverjük az enyhén felvert tojásokat, a lisztet,a cukrot és  a kakaóport. Vajazott és lisztezett formákba kanalazzuk a krémet a formák 3/4-éig.Sütőben kb. 7percig sütjük amíg a süti teteje szilárd lesz, belül pedig még folyékony vagy krémszerű.

Megjegyzés:
Az egyik recept szerint a tojások fehérjét fel kell verni habbá,míg a másik szerint a sárgájával együtt kell felverni  és úgy kell hozzáadni a megolvadt csokihoz.Én most az utóbbit választottam az egyszerűség kedvéért.
Tömény csokibomba és egy kis őszibarackkal igazán fantasztikus kulináris élmény!:)

Jó étvágyat!










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése