Keresés ebben a blogban

2011. október 18., kedd

Csirke indiai módon

Aki nem rajong az indiai ételekért, az is próbálja ki, mert biztosan ízleni fog !Sós és édes ízek dominálnak,a csípős íz majdnem teljesen el is tűnik benne.Szóval nem kell megijedni,ez nem egy tipikus csípős indiai étel!
Arra a finomságra emlékeztet,amit a debreceni Kashmirban ettünk a nyáron.Szinte majdnem ugyanazt sikerült elérnem ízvilágban.
Mindketten nagyon szeretjük az indiai ízvilágot , így aztán ahogy Petim szokta mondani: "Ilyet gyakran kell készítened!"Valószínűleg így is lesz!
Nem nagy ördöngösség elkészíteni,igazán fantasztikus!


Csirke indiai módon

Hozzávalók:

- 1 kg csirkemellfilé megmosva és csíkokra vágva
- 2 nagyobb fej vöröshagyma apró kockákra vágva
- 370ml natúr paradicsompüré
- 3 db érett paradicsom felkockázva
- 5-6 gerezd fokhagyma apróra vágva
- 4-5 evőkanák kókuszreszelék
- 1,5 evőkanál curry
- 1 kiskanál Bombay Masala indiai fűszerkeverék (Spar)
- 1 citrom leve
- 2-3 dl tej
- 2 dl főzőtejszín
- 2 kiskanál tengeri só
- 1 kiskanál őrölt feketebors
- 1 kisebb sütőtök megpucolva és felkockázva
- olívaolaj vagy ghí

Köretként petrezselymes barnarizst vagy jázminrizst ajánlok.

A zsiradékon megpirítjuk a hagymákat,majd hozzáadjuk a húst és fehéredésig keverjük. Fűszerezzük, majd hozzáadjuk  a paradicsompürét, a felkockázott paradicsomokat és  a kókuszt.Tejet öntünk rá és megkavarjuk.Hozzáadjuk a sütőtököt is.Fedő alatt pároljuk. Amikor már puha a hús,tehát villával könnyen átszúrható, belecsavarjuk a citrom levét és hozzáöntjük a tejszínt. Jó szaftos lesz!( a tejszínt natúr joghurttal is kiválthatjuk)
Még 2 percig főzzük,majd elzárjuk alatta a gázt.Melegen rizs körettel tálaljuk.

Jó étvágyat!




4 megjegyzés:

  1. Nagy kedvencem az indiai konyha. Igazi kihívás mindenki számára. Nagyon jól néz ki. Látszik rajta, hogy mindent bele adtál. Gratulálok.

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm a dicséretet!:)Az én kedvencem is!Az a legjobb benne,hogy lehet variálni a fűszerekkel és mindig vmi új és izgalmas jöhet létre!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! :) Rendszeres olvasója vagyok a blogodnak, de még csak most bukkantam rá erre a receptre. Megakadt a szemem a Kashmiron, ugyanis én debreceni vagyok, és a párom már 4 éve dolgozik abban az étteremben! :) Valóban isteni ételeket kínálnak, és úgy látom neked is sikerült valami hasonlóan szupert összehozni! :) Gratulálok hozzá! üdv, Dóri. :)

      Törlés
    2. Kedves Dóri!
      Nagyon örülök annak,amit írtál!Köszönöm!!! Nagyon jól esett!Pont jókor jött a kedves megjegyzésed!Ami a Kashmirt illeti,tényleg csak dicsérni tudom őket.Ez a csirke pedig talán a séfüknek is tetszene:)

      Törlés