Keresés ebben a blogban

2011. október 21., péntek

Kapros-tejfölös káposztafőzelék



A főzelékeket nagyon szeretjük.Ahogy elnézem a főzelék birodalmat,megállapíthatom,hogy lassan már mindenből lehet főzeléket készíteni kisebb-nagyobb változtatásokkal.És hát káposztából is,íme:
Ránézésre olyan,mint a tökfőzelék,mondhatni ez az "ál tökfőzelék":) 


Kapros- tejfölös káposztafőzelék

Hozzávalók:

- 1 kisebb fej édes fehér káposzta
- 3 evőkanál olívaolaj
- 4 evőkanál barna rizsliszt
- 1 púpozott evőkanál pirospaprika
- 1 csokor friss kapor
- 1 nagy doboz tejföl
- forró víz
- só
- őrölt fekete bors

A káposztát megpucoljuk, torzsáját kivágjuk és vékony darabokra szeleteljük. Lábasba tesszük és felöntjük annyi vízzel,amennyi éppen ellepi és felforraljuk. Sóval és borssal ízesítjük. Puhára főzzük. Ekkor elkészítjük a rántást. Ehhez olajon megpirítjuk a lisztet, megszórjuk paprikával és besűrítjük a tejföllel. A tejfölös rántást hozzákeverjük a puha káposztához és időnként kevergetve krémesre, főzelék állagúra főzzük. A kaprot konyhai ollóval apróra rávágjuk a főzelékre és elkeverjük. Ezzel együtt gyorsan felforraljuk.Melegen tükörtojással vagy fasírttal tálaljuk.

Jó étvágyat!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése