Keresés ebben a blogban

2012. február 18., szombat

Piláf Kriszta módra

Nagy kedvencem az arab,görög és indiai konyha.De más nemzetek ételei is:spanyol, mexikói,francia és néha az olasz is. Talán többek között azért szeretem őket,mert izgalmas ízvilág mind,sosem unalmas, könnyen és gyorsan elkészíthető ételek,máskülönben pedig szenvedélyes a fűszerezésük. Ez vagyok én,egy izgalmas és szenvedélyesen fűszerezett mai modern nő,aki imád  elmélyedni a gasztronómiában,ötvözni a régit és az újat,néha jól elrugaszkodni a földtől és szárnyalni:)

Ez a piláf nem csak színeiben,de ízében is nagyon gazdag,egészséges,pompás arab étel!Pont a mai modern háziasszonyoknak való,hiszen gyorsan elkészül és nem kell sokat vacakolni vele.Igaz ez nekem egyáltalán nem kihívás,de imádom ezt az ízvilágot,s már nagyon vágytam rá,egész héten tervezgettem és muszáj volt elkészítenem. Hűha!Nagyon ütős lett!Bármikor meg tudnék enni belőle egy tányérral!Fel is vettem a legnagyobb kedvencek listájára.
Remélem Nektek is tetszik majd!


Piláf Kriszta módra

Hozzávalók:
-a csirkéhez:

- 1 kg csirkemellfilé csíkokra vágva
- 1 kanál őrölt fahéj
- 1 citrom leve
- 1 nagy doboz natúr joghurt
- olívaolaj
- vaj

A kuszkuszhoz:

- fél kg kuszkusz
- 10 dkg vaj
- 1 citrom héja
- 1 citrom leve
- fél kiskanál őrölt kardamommag
- 1,5-2 liter víz
- 2 kiskanál só
- őrölt római kömény ízlés szerint
- őrölt fekete bors ízlés szerint
- kurkuma ízlés szerint
- sáfrány ízlés szerint

Továbbá:

- 2 marék natúr pörkölt földimogyoró
- 1 nagy marék pörkölt sós pisztácia
- 2 csokor petrezselyemzöld
- 1 nagy gránátalma magjai

Előző nap: a csirkecsíkokat a fahéjjal,citromlével és a joghurttal jól elkeverjük és egy éjszakára pácolódni hagyjuk a hűtőben.
Másnap a csirkét lecsöpögtetjük ,majd olaj és vaj olvasztott keverékén pirosra sütjük egy nagyobb serpenyőben.
Egy edénybe feltesszük a vizet a fűszerekkel: só, római kömény, bors, kurkuma, sáfrány és felforraljuk. Egy mély tálba mérjük a kuszkuszt,hozzáadjuk a kis kockákra vágott vajat, 1 citrom héját és levét,végül a kardamommagokat. A forró fűszeres levet ráöntjük és gyorsan elkeverjük.Lefedjük fedővel és 15-20 percig így hagyjuk állni.Ezalatt szépen megszívja magát és aranyszép sárga lesz. Néhány sáfránydarab kikandikál majd a kuszkuszból.Gyönyörű látvány!:) 
A petrezselymet finomra vágjuk. A gránátalma magjait kiszedjük .Egy nagy karimájú tálba öntjük az illatos kuszkuszt és szétterítjük.Erre jön a fahéjas hús,utána a petrezselyem, a gránátalma magok és végül a kétféle mag.Kicsit keverünk rajta és melegen tálaljuk!

Isteni finom!

Jó étvágyat!








6 megjegyzés:

  1. Csupa fínomság van benne, s látványnak is gyönyörű ez a színes, tarka étel.

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szép színes és a leírtak alapján fincsi is! :)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon étvágygerjesztően néz ki. Gyönyörűek a színek!:)

    VálaszTörlés
  4. Nagyon guszta és finom a gránátalma magos piláfod. Kimondottan különleges, egészséges, és gyönyörü szine van:DDD

    VálaszTörlés
  5. Ilyet még nem ettem, de a tiéd nagyon csábító!
    Lehet, hogy egyszer kipróbálom.

    VálaszTörlés