Keresés ebben a blogban

2012. április 14., szombat

Harcsa friss zöldekkel

Nemrég kaptunk egy szép harcsa darabot  a sógornőméktől.Hazafelé a hosszú úton már azon gondolkodtam,hogy miként fogom elkészíteni. Nagyon szeretem a halat és szeretném egyszer az egészet,végigkóstolni,mert nem ismerem az összes fajtát.
Kitaláltam egy receptet és azóta már el is készítettem. Meglepően nagyon finom lett és jól  mutat a tányéron.Akinek tetszik,nyugodtan csinálja utánam,nem fog csalódni!


Harcsa friss zöldekkel

Hozzávalók:

- kb. 1kg harcsafilé felkockázva
- 5 szál újhagyma
- olívaolaj
- só
- őrölt fehérbors
- friss bazsalikom
- friss oregano
- kb. 500g mirelit vagy friss zöldbab
- 2 jókora marék spenótlevél
- 2 jókora csokor petrezselyemzöld
- 2 csokor friss kapor
- fél citrom reszelt héja és leve

A tálaláshoz: Feta sajt morzsolva

A harcsafilét apróra felkockázzuk és sózzuk.Az újhagymát megmossuk,a végeit eltávolítjuk és felkarikázzuk-egy kicsi mehet a zöld szárából is.Kevés olívaolajon elkezdjük pirítani,majd amikor kezd színt kapni hozzáadjuk a halat.Kb. 5-10 percig pirítjuk.Ezután fűszerezzük és kicsit megkeverjük. Ráreszeljük a  citrom héját és meglocsoljuk a levével.A friss és tiszta spenót leveleket rádobáljuk és hagyjuk,hogy egy kicsit levet eresszen.A zöldbabot forrásban lévő vízbe tesszük 10 percre , majd leszűrjük és jeges vízzel átmossuk.A petrezselyemzöldeket felaprítjuk a kaporral együtt és a halhoz adjuk.Kicsit keverjük el és hagyjuk 1-2 percet párolódni.A zöldbabot ezután hozzáadjuk és 2 perc után elzárjuk a gázt, lefedve 10 percig hagyjuk párolódni a saját gőzében.Tálaláskor morzsolt fetát szórunk a tetejére.

Jó étvágyat!






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése