Keresés ebben a blogban

2012. május 12., szombat

Kis kifli,nagy kifli...


Amikor megjelent a legújabb Kifőztük-azt hiszem talán 2 hete-gyorsan kisütöttem belőle ezeket a kifliket.Kenyér helyett Petinek szántam,de a kis Bence is megkóstolta.Olajos,sós,puha és nagyon finom!
A recept Mohától származik.A Kifőztük legújabb számában bukkantam rá.Az enyémek olyannyira megkeltek,hogy ducik lettek a sütés után is,de nem csoda,amikor itt a 2.on már 25 fok van pár hete.
Lett kisebb-nagyobb, szóval mindenféle.


Sörkifli Mohától

Hozzávalók:

- 50 dkg liszt
- 1 csapott evőkanál só
- 1 kávéskanál cukor
- 3,5 dl tej(egy része lehet víz)
- 1,5 dl olaj
- 2,5 dkg friss élesztő
A tetejére:nálam:
- szezámmag
- lenmag

Belemorzsoljuk a langyos cukros tejbe az élesztőt és félretesszük,hogy felfusson. Az összes hozzávalóból lágy tésztát dagasztunk,majd letakarva meleg helyen a duplájára kelesztjük.Lisztezett deszkára borítjuk és kb. 60 cm átmérőjű körré nyújtjuk.( az enyém nem lett ekkora) 12 körcikkre vágjuk és egyenként kívülről befelé haladva feltekerjük. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük és letakarva 40-45 percig kelesztjük.Vízzel alaposan megspricceljük és megszórjuk magokkal.200fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.

Jó étvágyat!


2 megjegyzés: