Keresés ebben a blogban

2012. november 15., csütörtök

Gingerbread-Apple Trifle

Ezt a desszertet én kereszteltem a fenti névre.Mézeskalácsos-almás krémkehely ez,ami szintén saját ötlet alapján készült a hét elején.Amikor nagyon vágyunk valami krémesen finomra,ami gyorsan elkészíthető,akkor ezt készítsük el.
Kiváló karácsonyi desszert . Tapasztalatom szerint egy adag bőven sok is egy főnek,legalábbis mi nem bírtunk el vele.Isteni finom,igazán krémes,illatos desszert.



Gingerbread-Apple Trifle 


Hozzávalók 2 főre:

- kb. 6 marék apróra tört mézeskalács ( saját készítésű)
- édes fehérbor ( pl.Tokaji aszú)
- 40-45 dkg mascarpone
- fahéj
- fejenként 1-1 darab normál méretű alma reszelve
- porcukor
- egész mézeskalács fejenként 1 darab

A kelyhek alját egy-egy marék összetördelt mézeskaláccsal kirakjuk.Meglocsoljuk 1-1 evőkanál borral. Ezután a krémből teszünk rá egy réteget: ehhez a mascarponet elkeverjük 1 kiskanál őrölt fahéjjal, 2 kanál borral és 4-5 kanál porcukorral.A krémes réteg után újabb réteg mézeskalács jön,majd fejenként 1 kiskanál porcukorral és csipetnyi fahéjjal elkevert reszelt alma következik. Erre jön egy újabb mézeskalácsréteg,majd a krémből annyi,hogy púpos legyen.A tetejét fahéjjal megszórhatjuk és egészben hagyott mézeskaláccsal díszíthetjük.Hűtőben tároljuk fogyasztásig!

Jó étvágyat!








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése