Keresés ebben a blogban

2013. január 2., szerda

Aranyló narancsos krémkehely

Új év kezdődött,de menthetetlen romantikus karácsony imádóként nálam még tart az ünnep...

Mindig olyan üres,keserédes érzés az év első napjaiban bármit is csinálni és mondani,mert véget ért az év legszebb ünnepe,s olyan jó volt ezt újra átélni...aztán elköszönt az óév és új reményekkel telve beköszöntött az új.Véget ért valami,s nyakunkon az új.Vajon mi fog változni,vajon jobb lesz,mint az előző,vagy ahogy sokan mondják tényleg lehangolóan rossz? 

Mindig máshol keressük a boldogságot,elégedetlenkedünk,s kevesen vesszük észre,hogy mekkora kincs birtokában vagyunk és azt,hogy boldogok lehetünk ma is,csak akarnunk kell...
Mindenkinek más hozza meg ezt a felemelő érzést,s jobban tesszük,ha megpróbálunk legalább kicsit örülni annak,amink van,megtalálni a legapróbb dologban is az örömet,minthogy egész életünkben mindig másra vágyjunk,ahelyett amink már ebben a pillanatban is van...
Nem tettem fogadalmat az új évre,hiszen az esetek nagy többségében úgyis megérzéseim,vagy a szívem alapján cselekszem...én már ilyen maradok.Üzenem a világnak: Nem adom fel az álmaimat! ( legalábbis egyelőre még nem jött el az az idő...)

Az idei év első desszertjét mutatom be. Isteni finom,krémes,gyümölcsös desszert,hogy megédesítse az év első napjait.Ez az adag 2 személynek,vagyis 2 nagyobb kehelyre szól.Az ötlet most is: saját :)



Aranyló narancsos krémkehely

Hozzávalók: két főre,két nagy kehelyre:

- 50 darab Amaretti keksz ( olasz mandulás keksz)
- brandy
- 250 g mascarpone ( olasz) 
- 1 mokkáskanálnyi őrölt fahéj
- 2 kanál méz
- 1 narancs húsa felkockázva hártya nélkül
- 4 kiskanál narancslekvár ( házi)
- 2 kanál étcsoki reszelék
- 200ml 30%-os habtejszín
- 2 kanál eritrit vagy más édesítő
- 2 cs. habfixáló
- 2 kanál darabod dió

Kelyhenként 20-20 darab Amaretti kekszet félbetörünk és a kelyhek aljára pakoljuk.Egy-egy kupicányi brandyvel meglocsoljuk.A mascarponet a mézzel és a fahéjjal krémesre keverjük,majd 1,5-1,5 púpozott kanálnyit a brandys Amarettire simítunk.Ezután a felkockázott narancsot tesszük rá,majd 5-5 szem félbetört Amaretti kekszet.Erre jön egy kevés narancslekvár és brandy,majd 1-1 kanálnyi étcsoki reszelék.A tejszínt az édesítővel és a fixálóval kemény habbá verjük és csillagcsőrös habnyomózsák segítségével a tetejét díszítjük vele. Feldarabolt dióval megszórjuk és pár csepp narancslekvárt csepegtetünk rá.Fogyasztásig hűtőben tároljuk.

Jó étvágyat és Sok finomságot erre az évre!





















5 megjegyzés:

  1. Megint nagyon-nagyon finomat hoztál, megédesítetted sok ember napját. A boldogság az apró dolgokban rejlik, kérdés, hogy képesek vagyunk meglátni. Te képes vagy, sok embert meggyönyörködtetsz a mindig szép és igényes blogoddal. Remélem ebben az évben is hasonlóan elkényeztetsz minket.

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm szépen a szép sorokat,nagyon jól esnek!.)Drága vagy!Örülök,ha benézel hozzám!Igyekszem szépítgetni és a saját ízlésemre formálni!:)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon mutatós és nagyon finom lehetett!

    VálaszTörlés
  4. Már ezzel a finomsággal is megédesítetted az elkövetkezendő időt, és mi sem fogjuk feladni az álmainkat!:) Sok sikert, hogy meg valósítsd amit meg álmodtál, vagy meg álmodsz!:) BUÉK!!!

    VálaszTörlés