Keresés ebben a blogban

2013. január 20., vasárnap

Ropogós bundában sült camembert fügevajjal és dióval

Ezt a receptet csak úgy megálmodtam...
És milyen jó,hogy nem csak álom maradt! Az alapanyagok mind jól passzolnak egymáshoz,így már csak egy kis kreativitás kellett és elkészült ez a pompás étel,desszert,vagy nem is tudom melyik kategóriába illesszem.Nem csak ínyenceknek...


Ropogós bundában sült camembert fügevajjal és dióval

Hozzávalók 2 személyre:

- 2 db camembert sajt ( ha lehet,akkor francia )
- fügevaj ( fügelekvár )
- 1 csomag leveles tészta ( nyújtható változat)
- 2 marék dióbél durvára vágva
- 1 egész tojás

A leveles tésztát tetszőleges vastagságúra nyújtjuk ki úgy,hogy elég legyen 4 db nagyobb kerek laphoz és a díszítéshez is. Egy a sajtnál nagyobb átmérőjű tányért előveszünk és a kinyújtott tésztán körbeszaggatjuk egy éles késsel.4 egyforma kerek lapot szaggatunk ki. Az egyik kerek lap közepét megkenjük a fügevajjal,majd erre tesszük a camembert.A sajt tetejét vékonyan átkenjük a fügevajjal és megpakoljuk durvára vágott dióval.Az üresen maradt tészta szélét felvert tojásfehérjével átkenjük.Most egy másik kerek lapot kicsit nagyobbra nyújtunk mint az előző és ráillesztjük a sajt tetejére úgy,hogy a szélei odatapadjanak az alsó tésztához.A tészta széleket egymáshoz nyomjuk és kézzel ügyesen hullámos formára igazítjuk.A tetejét átkenjük felvert tojássárgájával.A másik sajtot is ugyanúgy készítjük el. A maradék tésztáról rácsokat és tetszőleges levél-vagy más motívumokat szaggatunk ki,majd a  megkent tészta tetejére illesztjük.Ezt is átkenjük tojássárgájával és előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.Kihűlés után egy 10 percet várjunk fogyasztásig.
Melegen a legjobb!

Jó étvágyat!

















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése