Keresés ebben a blogban

2013. február 2., szombat

Batata saláta

Sosem késő változtatni...
Új életmód,új étkezés,lemondás és elfogadás.
Sokszor hiába mutatjuk,hogy erősek vagyunk,mégsem akarjuk észrevenni azt,hogy mi magunk vagyunk,az egészségünk a legfontosabb saját magunk számára.Túl sokat foglalkozunk másokkal,rajtuk segítünk,s közben elfelejtjük,hogy magunkra is kell szánnunk időt.Talán még nem késő...

A batata, más néven édes krumpli a héten került fel a 'szeretem listára',mivel korábban még nem kóstoltam.Mexikóban sokat fogyasztják ezt a hazánkban is kapható burgonyafajtát,melyet úgy határoznék meg a legegyszerűbben,mint a burgonya és a sütőtök keverékét.Hosszúkás alakja viszont elárulja,hogy ez nem egy hétköznapi értelemben vett burgonya,hanem ennél több.Desszertekbe is előszeretettel használják.Mindenképpen tegyetek egy próbát!

A saláta ötlet saját,kiváló vacsorára.




Batata saláta

Hozzávalók: 2 főre

- 4 darab batata
- 1 fej vöröshagyma
- só,bors,kurkuma,garam masala,pirospaprika
- 1 marék aszalt paradicsom
- 1 marék durvára vágott dióbél
- 1 csokor petrezselyemzöld
- olívaolaj

A batatat vékonyan meghámozzuk,felkockázzuk és az olajon a vékony szeletekre vágott hagymával megsütjük.Közben fűszerezzük és 2 dl vízzel felöntjük.Az aszalt paradicsomot is belevágjuk és puhára sütjük.Megszórjuk a dióval és a petrezselyemzölddel. Lefedjük tálalásig.

Jó étvágyat!







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése