Keresés ebben a blogban

2013. február 11., hétfő

Makréla sütőtökcurryvel

A hétvégén készítettem először makrélát.Bár a szálkákkal elbíbelődtünk,de nagyon ízletes halnak találtuk.A kedvencek listára felkerült nálam.
Gondoltam,hogy a vérnarancs nem ronthatja el ,és a curry is saját recept,már a sokadik sütőtökcurry az idei télen.Nem lehet megunni...



Makréla sütőtökcurryvel 
kb. 4-6 főre

Hozzávalók a makrélához:

- 6 db ( össz. 1,2 kg ) fagyasztott makréla
- só, bors, pirospaprika
- 2 db vérnarancs
- 2 db citrom
- olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma

Hozzávalók a curryhez:

- kb. 2 kg sütőtökkocka
- 3 db vaskos sárgarépa
- olívaolaj
- 1 evőkanál világos szezámmag
- só,chili kurkuma,curry,koriander
- 1 szál egész fahéjrúd
- 3 db csillagánizs
- 1 darab narancs héjastól
- 2 szedőkanál kókusztej ( házi vagy bolti )
- 2 csokor petrezselyemzöld

A makrélák hasába egy-egy szelet vérnarancsot és citromot teszünk és egy olajjal kikent tepsibe sorakoztatjuk.Sózzuk,borsozzuk és paprikával fűszerezzük.A fokhagymákat vékony szeletekre vágjuk és  a makrélák tetejére pakoljuk.A maradék vérnarancs- és citromszeletekkel megpakoljuk a tetejét és egy kevés olajjal megöntözzük.Alufóliával lefedjük és kb. 50 percig sütjük.
A curryhez a sütőtököt és a felkockázott sárgarépákat kevés olajon megpirítjuk,majd ízlés szerint fűszerezzük,a szezámmagot is rászórjuk,a fahéjrudat és a csillagánizst is hozzáadjuk.Kb. 10 percig pirítjuk.Ha nem enged elég levet a sütőtök,akkor kevés vizet öntünk alá és pároljuk.A narancsot héjastól kis darabokra vágva belekeverjük,majd amikor már majdnem elfőtte a levét,házi kókusztejjel felöntjük.Amikor jó puha az összes zöldség,elzárjuk és felaprított petrezselyemmel megszórjuk.

Jó étvágyat!













Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése