Keresés ebben a blogban

2013. május 13., hétfő

Csirkés és kolbászos egytál

Nagyon finom és egyszerűen elkészíthető egytálétel a következő. Ehhez hasonlót az áprilisi Good Food magazinban láttam,ez viszont a saját elképzelésem alapján készült. Érdekes ízek egy tálban: magyaros, olasz, indiai ...Világevők kedvence :) Igaz,hogy nem paleo,de jelenleg még mindent ehetek,ami benne van :)


Csirkés és kolbászos egytál 

Hozzávalók:

- 1 dl olívaolaj
- 1 kg csirkemellfilé felkockázva
- 1 nagy vöröshagyma felaprítva
- 1 nagy méretű piros húsú pritaminpaprika felkockázva
- 4 gerezd zúzott fokhagyma
- 30 dkg füstölt csípős mangalica kolbász
- 1 púpozott kiskanál Tandoori masala fűszerkeverék
- 1 púpozott kiskanál Garam Masala fűszerkeverék
- 1 kiskanál csilipehely
- 300g hosszú szemű rizs
- 1 liter sűrű paradicsompüré
- 1 csokor medvehagyma felcsíkozva
- 500ml víz
- só, oregano, kömény, pirospaprika, őrölt fekete bors ízlé szerint
- 1 csokor friss petrezselyemzöld felaprítva 

Az olajon pirítsuk meg a csirkét pár perc alatt. Vegyük ki és tegyük félre.A hagymát üvegesre pároljuk,majd adjuk hozzá a paprikát , a zúzott fokhagymát, a felkarikázott kolbászt és a fűszereket. A csirkét adjuk hozzá,majd a rizst,a paradicsomot és a vizet. Pároljuk készre.Amikor már majdnem elfőtte az összes levét,adjuk hozzá a medvehagymát és főzzük készre. Amikor kész,zárjuk el a gázt és fedő alatt puhítsuk még 10 percig.Ezután szórjuk meg a petrezselyemzölddel és fedő alatt hagyjuk tálalásig.

Jó étvágyat!





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése