Keresés ebben a blogban

2013. május 11., szombat

Mazsolás foszlós fonott kalács

Vendégeknek készült kalács,amelynek receptjét valamikor valahol már posztoltam,de most újra megosztom. Én nem tudok nyilatkozni az ízéről,mivel már nem ehetek ilyet és hasonlókat,de mindenkinek nagyon ízlett.
A hatos fonás egyre jobban megy már,de még mindig rajz alapján fonok.


Mazsolás foszlós fonott kalács

Hozzávalók:

- 60 dkg kalácsliszt
- 3 dkg friss élesztő
- 2 tojássárgája 
- 1 tojássárgája és 1 kanál tej a kenéshez
- 3 dl langyos tej
- 3 ek.nádcukor
- 4 dkg olvasztott vaj
- 1 ek.rum
- 1kiskanál vaníliaőrlemény
- csipet só
- 2 marék langyos vízbe áztatott mazsola

A langyos tejből, cukorból,2 kanál liszttel és élesztővel szokás szerint kovászt készítünk.A többi hozzávalóval együtt sima,laza,hólyagos tésztává gyúrjuk és meleg helyen letakarva 30percet kelesztjük.Utána 6 darabba vágjuk, egyforma méretű rudakat sodrunk és összefonjuk.Újra 30 percet kelesztjük letakarva,majd utána lekenjük a tejjel elkevert tojássárgájával és előmelegített sütőben készre sütjük.

Jó étvágyat!













Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése