Fahéjas-áfonyás-diós tekercsek
Hozzávalók a tésztához:
- 40 dkg liszt
- 7 dkg cukor
- csipet só
- 3 dkg friss élesztő
- 2,5-3 dl tej
- 7 dkg olvasztott vaj
- 2 egész felvert tojás
Hozzávalók a töltelékhez:
- 15 dkg vaj
- 15 dkg cukor
- 2 teáskanál őrölt fahéj
- 1 nagy marék dió
- 1 nagy marék aszalt áfonya
A kenéshez: egy tojás egy kiskanál vaníliás cukorral és 1 kanál tejjel felverve
A cukros langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt,majd a tészta többi hozzávalójával együtt könnyű ,laza, hólyagos tésztát dagasztunk.Lefedve langyos helyen 30 percig kelesztjük.Ezután kinyújtjuk és a következő krémmel megkenjük: olvasztott vaj+cukor+ fahéj keveréke.A diót és az áfonyát rászórjuk és feltekerjük.Felszeleteljük és sütőpapírral bélelt magas falú tepsibe pakoljuk.Lefedve még 15 percig kelesztjük.Szépen megdagadnak a tekercsek.Sütés előtt megkenjük a a cukros-tejes felvert tojással.Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
Jó étvágyat!
Csurog a nyálam!! Micsoda egy remek reggeli lenne most!
VálaszTörlés