Keresés ebben a blogban

2013. július 29., hétfő

Provence-i töltött cukkini

Ezt a töltött cukkinit 2 hete alkottam.Isteni finom,igazi nyári étel levendulával,kecsketúróval és fenyőmaggal.Ugye milyen jól hangzik?


Provence-i töltött cukkini

Hozzávalók:

- 1 óriás zöld cukkini
- 400g snidlinges kecsketúró
- 3 db paradicsom húsa felkockázva
- 2 marék fenyőmag
- 3 gerezd fokhagyma
- 3 kupica olívaolaj
- 1 kis csokor friss bazsalikom
- 100g főtt natúr gesztenye felkockázva
- só
- darált pirospaprika
- levendulavirág

A cukkinit megtisztítjuk és hosszában félbevágjuk.A közepét, a magját eltávolítjuk.A töltelékhez a túrót a paradicsommal,1 marék fenyőmaggal,a zúzott fokhagymával,az olajjal, a felaprított bazsalikommal,a gesztenyével és ízlés szerint sóval összekeverjük.A tölteléket a cukkini csónakokba kanalazzuk,majd megszórjuk a maradék fenyőmaggal,a paprikával és levendulával.Sütőpapíros tepsiben készre sütjük.A teteje egy kicsit megbarnul,a cukkini megpuhul.

Jó étvágyat!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése