Keresés ebben a blogban

2013. augusztus 25., vasárnap

Lecsós csirkemellfilé ( Balaton feeling ) :)


Fonyódon a Makkos-ban egyik alkalommal a pompás halászlé mellé lecsós csirkemellet rendeltünk.Ez olyan fogás volt az étlapról,amit egyrészt szeretek,másrészt az új étkezésembe is illik.Így nem volt lelkiismeret furdalásom.Nem azért,hogy magamat dicsérjem,de az én lecsóm és tálalásom valahogy jobban néz ki. :)
Azért egy fotót a végére becsúsztatok majd,hogy lássátok a különbséget,ami az összetevőkben is megtalálható nálam.Az enyém gazdagabb,mivel padlizsán és cukkini is található benne fokhagymával.Olyan ratatouille-os. :)


Lecsós csirkemellfilé

Hozzávalók 6 személyre:

- 1 kg csirkemellfilé
- só,bors,oregano,darált paprika,bazsalikom, majoránna 
- 4 nagyobb gerezd fokhagyma
- 1 nagy padlizsán
- 1 nagyobb méretű cukkini
- kb. 8 darab nagyobb méretű paradicsom
- pritaminpaprika: 2 sárga, 3 piros, 2 zöld.
- 2 fej vöröshagyma
- olívaolaj

A köret: rizs finomra vágott petrezselyemmel

A csirkemellfiléket félbevágjuk úgy,hogy vékony lapok legyenek.Sózzuk és borsozzuk mindkét oldalukat,majd olívaolajjal kikent tepsibe sorakoztatjuk.Megszórjuk oreganoval és majoránnával.A tetejét is meglocsoljuk olajjal,majd alufóliával lefedve 1 órán át puhára sütjük a sütőben.
A lecsóhoz a padlizsánt megpucoljuk és felkockázzuk.A cukkinit és a paradicsomot is feldaraboljuk.A hagymákat és a paprikákat  felszeleteljük.Olajon az egészet elkezdjük együtt főzni,párolni.A vékonyra szeletelt fokhagymát és sót,oreganot,darált paprikát és bazsalikomot adunk hozzá.Puhára pároljuk.A csirke mellé adjuk és köretként petrezselymes rizzsel tálaljuk.

Jó étvágyat!




És a Makkos Vendéglő Lecsós csirkemellfiléje:




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése