Keresés ebben a blogban

2013. augusztus 2., péntek

Töltött paprikák nyári köntösben

Ha nyár,akkor töltött paprika.Többféle elkészítési mód létezik a névre: 'Töltött paprika' . Mindenkinek mást jelent már manapság. Új idők járnak.Nem csak a paradicsomban agyon áztatott és darált sertéshússal tömött paprika kerül a asztalokra,hanem kicsit rendhagyó módon egyéb változatok is.
Nyáron több lehetőségem van arra,hogy kísérletezzek e téren .Így volt ez most is,amikor a következő receptet kitaláltam...
Ezek a szép színes,finomságokkal teli paprikák elfeledtetik a mindennapi gondokat...
Aki nem hiszi,próbálja ki! :)


Töltött paprikák nyári köntösben

Hozzávalók 8-9 főre : személyenként 2 darab paprikával számolva

- 9 db színes pritamin paprika ( sárga és piros)
- 1 kg darált csirkehús
- 1 fej vöröshagyma
- olívaolaj
- 4 gerezd fokhagyma
- harissa fűszerkeverék
- só
- 2 kanál csípős paprikakrém
- 1 db sárga cukkini
- 20 dkg kapros kecskesajt
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 3 közepes méretű paradicsom húsa
- 1 marék fenyőmag


A paprikák tetejét levágjuk úgy,hogy egészben maradjanak a kis kalapok.Félretesszük őket. Olajon az apróra vágott hagymát megdinszteljük,majd a darált húst hozzáadjuk.Ízesítjük a  fenti fűszerekkel és az összetört fokhagymával.Kicsit megpirítjuk.A cukkinit kimagozzuk és felkockázzuk a húsát.A húshoz keverjük.A kecskesajtot szintén felkockázzuk és a húshoz adjuk.A petrezselyemzöldet és  a paradicsomot felaprítjuk és az egészet összekeverjük.A kicsumázott paprikákba töltjük. Mindegyik tetejét megszórjuk a fenyőmaggal és egy sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk őket.A paprikákat lefedjük a félretett kis kalapokkal.
Sütőben kb. 1 óra alatt készre sütjük.

Jó étvágyat!












Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése