Nyáron több lehetőségem van arra,hogy kísérletezzek e téren .Így volt ez most is,amikor a következő receptet kitaláltam...
Ezek a szép színes,finomságokkal teli paprikák elfeledtetik a mindennapi gondokat...
Aki nem hiszi,próbálja ki! :)
Töltött paprikák nyári köntösben
Hozzávalók 8-9 főre : személyenként 2 darab paprikával számolva
- 9 db színes pritamin paprika ( sárga és piros)
- 1 kg darált csirkehús
- 1 fej vöröshagyma
- olívaolaj
- 4 gerezd fokhagyma
- harissa fűszerkeverék
- só
- 2 kanál csípős paprikakrém
- 1 db sárga cukkini
- 20 dkg kapros kecskesajt
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 3 közepes méretű paradicsom húsa
- 1 marék fenyőmag
A paprikák tetejét levágjuk úgy,hogy egészben maradjanak a kis kalapok.Félretesszük őket. Olajon az apróra vágott hagymát megdinszteljük,majd a darált húst hozzáadjuk.Ízesítjük a fenti fűszerekkel és az összetört fokhagymával.Kicsit megpirítjuk.A cukkinit kimagozzuk és felkockázzuk a húsát.A húshoz keverjük.A kecskesajtot szintén felkockázzuk és a húshoz adjuk.A petrezselyemzöldet és a paradicsomot felaprítjuk és az egészet összekeverjük.A kicsumázott paprikákba töltjük. Mindegyik tetejét megszórjuk a fenyőmaggal és egy sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk őket.A paprikákat lefedjük a félretett kis kalapokkal.
Sütőben kb. 1 óra alatt készre sütjük.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése