Borban főtt szüreti saláta
Hozzávalók:
- 2 dl félszáraz fehérbor
- 3 fej cékla felkockázva
- 1 kg süttök ( sonkatök ) felkockázva
- 2 kanál olívaolaj
- só,őrölt pirospaprika,kurkuma
- 15-20 dkg natúr kecskesajt felkockázva
- 2 nagy marék dió megpirítva
- 1-1 kanál gesztenyeméz ( tányéronként )
- kék és fehér színű szőlőszemek
A céklát és a sütőtököt ízlés szerint fűszerezve az olajon elkezdjük sütni,párolni.Amikor kezdene odaégni,akkor felöntjük a borral és lefedve pároljuk majdnem puhára.Amikor már villával könnyen átszúrható,de nem esik szét,akkor elzárjuk a gázt és lefedjük pár percre.
A salátához a sült zöldségeket egy nagy tálba szedjük.Erre halmozzuk a felkockázott kecskesajtot és a szőlőszemeket.Az egészet összeforgatjuk.Végezetül megszórjuk a dióval.Tálalásnál személyenként 1 kanál gesztenyemézet csurgatunk a salátára vékony csíkokban.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése