Keresés ebben a blogban

2013. szeptember 14., szombat

Sütőben sült szőlős paleo palacsinta

A Kiskegyed Konyhája legfrissebb számában megtetszett egy hasonló recept,amit paleosítottam a saját ízlésem szerint.Így egy új paleo receptet alkottam.Nagyon finom őszi,melengető desszertté formálódott.
Mint a hagyományos palacsinta,ez is langyosan,frissen a legfinomabb.Szeletelni szépen nem lehet,de ki is kanalazhatjuk,ha ahhoz van kedvünk.


Sütőben sült szőlős paleo palacsinta

Hozzávalók egy 24 cm átmérőjű cakkos szélű kerámia piteformához:

- 2 dl Cocomas kókuszsűrítmény 0,5 dl vízzel hígítva
- 15 dkg mandulaliszt
- 4 ek. xukor ( vagy eritrit vagy xillit)
- 1 késhegynyi őrölt fahéj
- 1 késhegynyi gluténmentes sütőpor
- 3 db nagy méretű tojás  ( vagy 4db normál méretű )
- 1 fürt kék szemű szőlő
- 1 kiskanál kókuszzsír

A száraz hozzávalókat összekeverjük,majd a vízzel hígított kókuszsűrítményt hozzáadjuk és kézi habverővel simára keverjük.A tojásokat egyenként  a habverő segítségével belekeverjük.A formát kókuszzsírral kikenjük és a masszát beleöntjük.A tetejét szőlőszemekkel kirakjuk,majd előmelegített sütőben kb. 30percig sütjük.Akkor jó,amikor a palacsintatészta még kicsit puha,de már mindenhol megsült.A széleinél tömörebb,a közepén pedig lazább a tészta.

Jó étvágyat!






1 megjegyzés: