Mint a hagyományos palacsinta,ez is langyosan,frissen a legfinomabb.Szeletelni szépen nem lehet,de ki is kanalazhatjuk,ha ahhoz van kedvünk.
Sütőben sült szőlős paleo palacsinta
Hozzávalók egy 24 cm átmérőjű cakkos szélű kerámia piteformához:
- 2 dl Cocomas kókuszsűrítmény 0,5 dl vízzel hígítva
- 15 dkg mandulaliszt
- 4 ek. xukor ( vagy eritrit vagy xillit)
- 1 késhegynyi őrölt fahéj
- 1 késhegynyi gluténmentes sütőpor
- 3 db nagy méretű tojás ( vagy 4db normál méretű )
- 1 fürt kék szemű szőlő
- 1 kiskanál kókuszzsír
A száraz hozzávalókat összekeverjük,majd a vízzel hígított kókuszsűrítményt hozzáadjuk és kézi habverővel simára keverjük.A tojásokat egyenként a habverő segítségével belekeverjük.A formát kókuszzsírral kikenjük és a masszát beleöntjük.A tetejét szőlőszemekkel kirakjuk,majd előmelegített sütőben kb. 30percig sütjük.Akkor jó,amikor a palacsintatészta még kicsit puha,de már mindenhol megsült.A széleinél tömörebb,a közepén pedig lazább a tészta.
Jó étvágyat!
Igen jól hangzik, ki fogom próbálni!
VálaszTörlés