Keresés ebben a blogban

2013. október 29., kedd

Kókuszbundás sütőtök fasírttal ( Paleo )

Nemrégiben az egyik gasztromagazinban felfigyeltem egy receptre,amelyhez hasonlót-kis fantáziával-készítettem el.Paleo,tehát glutén-,tej-és cukormentes.Nagyon finom,laktató étel és nagyon könnyű elkészíteni.
A sütőtököt duplán is 'bundázhatjuk',így intenzívebb ízhatást fogunk elérni.


Kókuszbundás sütőtök fasírttal ( Paleo )

Hozzávalók:

- az öntethez: 

- 1 kanál felaprított petrezselyemzöld
- 1 kiskanál szárított menta
- 200ml Cocomas kókusztejszín
- 1-2 kanál tihanyi levendulaméz
- 1 csipet darált,szárított pirospaprika

Ezeket jól elkeverjük egymással és tálalásig hagyjuk lefedve a hűtőben összeérni.

- a sütőtökhöz:

- 1 db kisebb sonkatök hosszú,mag nélküli vége1cm vastag darabokra felkarikázva
- kb. 2 dl kókuszliszt
- 2-3 db tojás
- csipet só
- 10 dkg kókuszreszelék
-.olaj a sütéshez ( kókuszolaj, étolaj vagy olívaolaj )

A tojásokat felverjük és sózzuk.A felkarikázott tökdarabokat először a kókuszlisztbe,majd a tojásba és végül a kókuszreszelékbe mártjuk,majd forró olajban,takaréklángon sütjük meg mindkét oldalán.
Konyhai papírtörlőre szedjük ki,hogy a felesleges zsiradék lecsepegjen róla.

-a fasírthoz:

- 50 dkg darál csirkehús
- 3-4 ek. őrölt szezámmag
- 4 ek.olívaolaj
- 1 kis fej vöröshagyma felkockázva
- 4 gerezd zúzott fokhagyma
- őrölt koriander
- őrölt római kömény
- darált pirospaprika
- Himalaja só
- őrölt köménymag
- fél csokor felaprított petrezselyemzöld
- a forgatáshoz: lenmagpehely
- a sütéshez olaj

Összekeverjük a húst a hozzávalókkal.A fűszereket ízlés szerint adjuk hozzá!Egyforma golyókat formálunk a masszából és lenmagpehelybe forgatjuk.Forró olajban,de lassú tűzön készre sütjük.
Melegen tálaljuk a rántott sütőtökre halmozva,majd leöntjük a hűtőben pihentetett mártással és petrezselyemzölddel díszítjük.Azonnal fogyasztjuk.


Jó étvágyat!







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése