Keresés ebben a blogban

2013. október 31., csütörtök

Mézes-fűszeres csirkemell birspürével ( Paleo )

Isteni finom vasárnapi ebédünk volt nemrég.Csirkét gyakran készítek,mindig más változatban.A mostani a karácsonyi ünnepi asztalon is jól mutatna.Igazi őszi-téli csemege.
A hús 'kencéjét' magam ötlöttem ki,szuperül sikerült.A körethez ötletet az egyik gasztronómiai magazinból vettem.Laktató és ízletes!Kötelező kipróbálni! :)


Mézes-fűszeres csirkemell birspürével ( Paleo )

Hozzávalók 4 főre:

- 1 kg csirkemellfilé 8 szeletbe vágva

A mázhoz:

- 1 nagy csipet Himalája só vagy tengeri só
- 1 csipet őrölt chili
- 1 nagy csipet darált pirospaprika
- 1 csipet őrölt római kömény
- 1 nagy csipet őrölt feketebors
- 1 csipet őrölt koriander
- 1 nagy csipet durvára darált színes bors
- 2-3 kanál akácméz
- 4 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 fél citrom leve
- 3-4 ek.extra szűz olívaolaj
- 3 cm vastag friss gyömbér reszelve

A máz hozzávalóit simára keverjük és egy nagy ecsettel a hússzeletek mindkét oldalát alaposan bekenjük.Olívaolajjal kikent tűzálló tepsibe sorakoztatjuk.Alufóliával lefedve kb. 40percig sütjük,majd még 20 percig fólia nélkül.

A körethez:

- kb. 10 darab értett,egészséges birsalma héjastól felkockázva
- 1 sonkahagyma vékonyra szeletelve
- 1 vöröshagyma vékonyra szeletelve
- 1 nagy csipet só
- 4 db babérlevél
- 1 nagy csipet szárított kakukkfű

A tálaláshoz: egy csokor petrezselyemzöld felaprítva

A köret hozzávalóit feltesszük főni annyi vízzel,ami majdnem ellepi.Nagyon puhára pároljuk,majd botmixerrel majdnem teljesen pürésítjük.A mézes húsok mellé kínáljuk köretnek.Tálaláskor meghintjük felaprított petrezselyemzölddel.

Jó étvágyat!





2 megjegyzés: