Keresés ebben a blogban

2013. október 27., vasárnap

Paleo birsalmasajt

Ősz nem múlhat el birsalmasajt nélkül nálunk.Mindig volt otthon birsalmafánk,ami azóta is szépen terem.Az illatos gyümölcsből anyukám mindig hoz egy-két nagy kosárral.
Idén paleo változatban készítettem el a szokásos birsalmasajt adagot.Cukor helyett eritrittel,és agar-agart is tettem bele zselésítőnek.Készült belőle kerek,tortaforma,és 2 rúd őzgerincformában is.Különböző módokon tálaltam...
Nagyon finom lett,érdekes módon egészen világos színű,s az édesítő a széleire kicsapódott, így az édesebb,mint a közepe,de nagyon finom.Kiváló felkockázva süteményekbe is,de csak úgy magában egy kis dióval,friss gyümölccsel is pompás desszert.


Paleo birsalmasajt

1 kg főtt és átpasszírozott birsalmapüréhez 80 dkg édesítőt mérünk ki és feltesszük főni.Amikor kezd bőrösödni,azaz besűrűsödni,akkor 1 evőkanál agar-agar zselésítőt keverünk bele.Botmixerrel elvegyítjük,ha szükséges.
Amikor már jó sűrű,akkor hideg vízzel átöblített,folpackkal bélelt formákba öntjük és hagyjuk teljesen kihűlni.Pár napig így tároljuk hűvös helyen,majd amikor már elég szilárdnak érezzük,kifordítjuk egy tálcára a formából és tovább szárítjuk.Tetszőlegesen használjuk fel.

Jó étvágyat!









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése