Keresés ebben a blogban

2013. november 3., vasárnap

Fűszeres csirke guacamoleval és salsával

Először készítettem guacamolet pár hete.Első kóstolás után beleszerettem.... Az avokádós 'cuccokért' mindig tudtam lelkesedni.A salsa nem lett a kedvencem,talán a paradicsom miatt,amit jó időre száműznöm kell(ene) az étrendemből.Egyébként is a paradicsom nem ősszel,hanem nyáron a legfinomabb. :)


Fűszeres csirke guacamoleval és salsával 

Hozzávalók a csirkéhez:

- 1 kg csirkemellfilé
- 3 ek.tengeri só
- 1 ek.darált pirospaprika
- 2 ek.oregano
- 1 ek. durvára tört koriander mag
- 1 ek.durvára tört szegfűbors
- fél ek.őrölt cayenne bors
- 3-4 ek. extra szűz olívaolaj
- ujjnyi reszelt gyömbér
- 3-4 ek.gesztenyeméz
- citromszeletek

A csirkemelleket 8 darabba vágjuk.Az összes hozzávalót elkeverjük egymással és a csirkét minkét oldaltól bekenjük vele.Olajozott tűzálló tepsibe sorakoztatjuk és citromkarikákat pakolunk rá.Lefedve készre sütjük.

Hozzávalók a guacamolehoz: 2 főre,de legalább dupla adaggal készítsük,ha többen vagyunk.

- 1 db avokádó húsa kikaparva
- 1 fej lila sonkahagyma apróra vágva
- fél fej vöröshagyma apróra vágva
- fél citrom leve
- 4-5 szál petrezselyemzöld felaprítva
- őrölt kömény
- tengeri só
- őrölt feketebors

Az egészet összeturmixoljuk és kis tálkákban szervírozzuk a csirke mellé.

Hozzávalók a salsához:

- kb. 10 db érett paradicsom ( közepes méretű) felkockázva
- fél csokor petrezselyemzöld felaprítva
- 1 citrom leve
- fél fej lila sonkahagyma felaprítva
- 1 gerezd fokhagyma felaprítva
- 3 ek.extra szűz olívaolaj
- tengeri só
- őrölt feketebors

Az egészet összeturmixoljuk.Ha túl sok levet ereszt,akkor egy kicsit szűrjünk le belőle.

Jó étvágyat!






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése