Keresés ebben a blogban

2013. november 16., szombat

Indiai sütőtökös-csirkés tál

Ezt az ételt pár hete készítettem.Szeretem az ilyen egytálételeket.A fázisokat most pontokba szedtem...


Indiai sütőtökös-csirkés tál

Hozzávalók 6 főre:

- 6 darab egész csirkecomb
- olívaolaj vagy kókuszzsír
- 3 fej vöröshagyma
- 4 darab szárított paradicsom
- 2 ujjnyi gyömbér frissen reszelve
- 6 gerezd fokhagyma
- kurkuma
- őrölt római kömény
- őrölt koriander
- őrölt fahéj
- chilipehely
- só
- egy csipet sáfrány
- egy nagy darab sonkatök pucolva és felcikkelyezve
- víz vagy húslevesalaplé
- 2 ek.gesztenyeméz
- 3 ek.vörösborecet
- 1 nagy marék aranymazsola
- menta
- 1 nagy marék aszalt szilva
- friss petrezselyemzöld vagy koriander
- 500g basmati rizs

1. A csirkecombok bőrét eltávolítjuk.Ízlés szerint fűszerezzük.
2. Zsiradékon a combok mindkét oldalát megpirítjuk,majd kiszedjük egy tálba.
3. A hagymát, a fokhagymát és az aszalt paradicsomot feldaraboljuk és a visszamaradt fűszeres zsiradékon megdinszteljük.
4. A csirkét rápakoljuk,majd meglocsoljuk az ecettel és a mézzel.
5. A tököt rápakoljuk és kb. 2 percig hagyjuk így párolódni,majd hozzáadjuk a gyömbért is.
6. Felöntjük annyi vízzel vagy húslevesalaplével,amennyi ellepi.
7. Amikor felforrt hozzáadjuk a sáfrányt és a rizst.Az egészet együtt főzzük tovább.
8. Amikor már a leve nagy része elfőtt,hozzáadjuk a mazsolát és a felaprított aszalt szilvát is.Végezetül felaprított mentával szórjuk meg.
9. Addig főzzük,amíg a maradék leve is elfő.
10. Petrezselyemmel vagy korianderrel tálaljuk.

Jó étvágyat!





2 megjegyzés:

  1. Kriszta itt mindig olyan finom egytál ételek vannak, hogy csak nyelek nagyokat! Tele különleges hozzávalókkal, nagyon vállalkozó szellemű vagy, én mindig megmaradok a hagyományos keretek között, de isten bizony, most úgy megenném a fotóalanyod! :)

    VálaszTörlés
  2. :D Köszönöm!Drága vagy!!! Fantáziámra bízom magam ilyenkor alkotás közben... :)

    VálaszTörlés