Indiai sütőtökös-csirkés tál
Hozzávalók 6 főre:
- 6 darab egész csirkecomb
- olívaolaj vagy kókuszzsír
- 3 fej vöröshagyma
- 4 darab szárított paradicsom
- 2 ujjnyi gyömbér frissen reszelve
- 6 gerezd fokhagyma
- kurkuma
- őrölt római kömény
- őrölt koriander
- őrölt fahéj
- chilipehely
- só
- egy csipet sáfrány
- egy nagy darab sonkatök pucolva és felcikkelyezve
- víz vagy húslevesalaplé
- 2 ek.gesztenyeméz
- 3 ek.vörösborecet
- 1 nagy marék aranymazsola
- menta
- 1 nagy marék aszalt szilva
- friss petrezselyemzöld vagy koriander
- 500g basmati rizs
1. A csirkecombok bőrét eltávolítjuk.Ízlés szerint fűszerezzük.
2. Zsiradékon a combok mindkét oldalát megpirítjuk,majd kiszedjük egy tálba.
3. A hagymát, a fokhagymát és az aszalt paradicsomot feldaraboljuk és a visszamaradt fűszeres zsiradékon megdinszteljük.
4. A csirkét rápakoljuk,majd meglocsoljuk az ecettel és a mézzel.
5. A tököt rápakoljuk és kb. 2 percig hagyjuk így párolódni,majd hozzáadjuk a gyömbért is.
6. Felöntjük annyi vízzel vagy húslevesalaplével,amennyi ellepi.
7. Amikor felforrt hozzáadjuk a sáfrányt és a rizst.Az egészet együtt főzzük tovább.
8. Amikor már a leve nagy része elfőtt,hozzáadjuk a mazsolát és a felaprított aszalt szilvát is.Végezetül felaprított mentával szórjuk meg.
9. Addig főzzük,amíg a maradék leve is elfő.
10. Petrezselyemmel vagy korianderrel tálaljuk.
Jó étvágyat!
Kriszta itt mindig olyan finom egytál ételek vannak, hogy csak nyelek nagyokat! Tele különleges hozzávalókkal, nagyon vállalkozó szellemű vagy, én mindig megmaradok a hagyományos keretek között, de isten bizony, most úgy megenném a fotóalanyod! :)
VálaszTörlés:D Köszönöm!Drága vagy!!! Fantáziámra bízom magam ilyenkor alkotás közben... :)
VálaszTörlés