Keresés ebben a blogban

2013. december 27., péntek

Karácsonyi borkrémleves

A decemberi Blikk Nők  Konyhája gasztromagazinban találtam ezt a  receptet,amelyet karácsony másnapján elkészítettem.A hagyományos tejszín helyett kókusztejszínt használtam,a cukor helyett pedig nyírfacukrot.Isteni finom lett!


Karácsonyi borkrémleves 

Hozzávalók 4 főre:

- 1 db csillagánizs
- 1 db fahéjrúd
- csipet só
- 4 evőkanál nyírfacukor
- 4dl fehérbor: nálam Tokaji Szamorodni/száraz/2008
- 1 tk étkezési keményítő ( kukorica vagy tápiókaliszt )
- 1dl Cocomas kókusztejszín
- 2 tojássárgája
- 4 ek.aranymazsola

A fűszereket,a sót és az édesítőt főzzük kis lángon 3 dl vízben 5 percig.Szűrjük le és öntsük hozzá a bort és a 0,5 dl vízzel elkevert keményítőt,forraljuk fel.
A tejszínt keverjük a tojássárgájákkal simára és csorgassuk a forralt borhoz.Az egészet vízgőz felett sűrítsük be.Forrón tálaljuk mazsolával.

Jó étvágyat!




2 megjegyzés:

  1. Borlevest még nem készítettem, talán majd jövőre!
    Békés Boldog Új Évet kívánok! szeretettel Tücsi

    VálaszTörlés