Keresés ebben a blogban

2013. december 1., vasárnap

Mézes-mandulás csirke Karamellizált kelbimbós gombaraguval

Advent első vasárnapjára ezt a főételt készítettem.Karácsonyra is kiváló lehet.


Mézes-mandulás csirke Karamellizált kelbimbós gombaraguval

Hozzávalók kb.6 főre (fejenként 2 szelet hússal számolva)

- 1,5 kg csirkemellfilé
A mázhoz:
- 4 ek.méz
- 2 ek.prosecco
- durvára aprított szárított chili, feketebors, cayenne bors, só,őrölt római kömény
- fél narancs leve 
- 1 ek.balzsamecet
- 2 ek. olívaolaj
- 3 gerezd fokhagyma összetörve

A forgatáshoz :
- 4-5 ek.darált dió
- 1 nagy marék szeletelt mandula felaprítva
- 1 csokor petrezselyemzöld

A raguhoz:

- 1 szál póréhagyma
- olívaolaj
- 1 ek.xillit
- 1 marék mazsola
- 8 fej csiperke gomba felaprítva
- fél narancs húsa
- 3-4 marék kelbimbó sós vízben puhára főzve
- só, paprika,bors
- prosecco

A tálaláshoz:  fél marék pirított mandulaszirom 

Köret: basmati rizs

A csirkemelleket vékony szeletekre vágjuk.A máz hozzávalóit simára keverjük és a csirkemellek mindkét oldalát bekenjük vele.Egy tepsibe sorakoztatjuk és a tetejét megszórjuk a darált dió,a mandula és a petrezselyem keverékével.Lefedve fél órán át sütjük,majd még kb. 20 percig fedés nélkül.
A raguhoz a pórét felkarikázzuk és kevés olajon elkezdjük dinsztelni.Hozzáadjuk az édesítőt és a mazsolát,karamellizáljuk. A többi hozzávalót is belekeverjük,majd lefedve késre pároljuk.A legvégén szórjuk meg a pirított mandulával.Basmati rizzsel tálaljuk.

Jó étvágyat!






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése