Keresés ebben a blogban

2013. december 31., kedd

Paleo kolbász tekercs

Az alaprecept Itt található meg .Én egy kicsit hozzátettem ezt-azt...Könnyen elkészíthető paleo finomság Szilveszterre és az Újévre!

Ezzel a recepttel kívánok Minden Kedves Látogatómnak Nagyon Boldog, Egészségben Gazdag és Sikeres Új Évet!


Paleo kolbász tekercs

Hozzávalók egy nagy rúdhoz:

- 2 csésze őrölt mandula
- 3 egész tojás
- 3 ek.kókuszolaj
- 1/4 teáskanál szódabikarbóna
Töltelék: 
- 50 dkg darált sertéshús
- 1 fej vöröshagyma felkockázva
- 3 gerezd fokhagyma összetörve
- Himalája só
- őrölt fekete bors
- cayenne bors
- őrölt római kömény
- curry
- kurkuma
- fél csokor petrezselyemzöld felaprítva
 A szóráshoz: 1 kanál napraforgómag

A mandulát a felvert tojások felével,az olajjal és a szódabikarbónával együtt sima tésztává gyúrjuk.Fóliába csomagolva kb. fél órára hűtőbe tesszük.A töltelék összes hozzávalóját jól elkeverjük.
A tésztát sütőpapíron kinyújtjuk,ha szükséges a tetejét megszórjuk kevés darált mandulával.A kinyújtott tésztára rúd alakban halmozzuk a tölteléket nagyjából a tészta közepére.Óvatosan,hogy ne törjön a tészta ráhajtjuk és hengert formálunk belőle.A végeit is lezárjuk.Fóliába csomagoljuk és kb. 20 percre még a hűtőbe tesszük.
Sütőpapírral bélelt vekniformába tesszük, a tetejét a megmaradt tojással lekenjük és megszórjuk a maggal.Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük kb. 35 perc alatt.
Miután kihűlt szeleteljük.

Jó étvágyat!







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése