Keresés ebben a blogban

2013. december 8., vasárnap

Vaníliás fogasfilé édesköményraguval és édesburgonyával

Advent második vasárnapja van ma.Erre az alkalomra készítettem ezt a nagyon finom ünnepi ételt,mellyel karácsonykor is sikerünk lehet.Az alapötletet az Ízek és Érzések magazin legújabb számának egyik halas receptje adta,amit szokásomhoz híven én kicsit továbbgondoltam...
Könnyű,isteni finom ünnepi és egyben paleo főétel kerekedett belőle.


Vaníliás fogasfilé édesköményraguval és édesburgonyával
6 főre

Hozzávalók:

- 1 kg fogasfilé felszeletelve
- só,bors,őrölt vanília
- 2 citrom héja
- fél citrom leve
- olívaolaj
- 2-3 nagyon nagy darab batata (édesburgonya)
- 1 nagy darab póréhagyma
- 2 fej édeskömény
- 1 nagy fej szárzeller
- szárított chili

Egy tepsit kikenünk olajjal,és a sózott,borsozott haldarabokat belehelyezzük.Megszórjuk őrölt vaníliával és reszelt citromhéjjal.A fél citrom levét rálocsoljuk.10-15 percig lefedve sütjük,majd még 10 percig fólia nélkül.
A megpucolt és felkockázott édesburgonyát sós vízben puhára főzzük,majd pürésítjük.A pórét felkarikázzuk,a zellert és az édesköményt felkockázzuk.Olívaolajon elkezdjük dinsztelni.Sózzuk,borsozzuk és kevés vaníliaporral ízesítjük.Megszórjuk egy kevés szárított chilivel.Puhára pároljuk.Tálaláskor a ragut tesszük a tányér aljára,majd megpakoljuk halszeletekkel.Az édesburgonyát pedig mellé kínáljuk.

Jó étvágyat!









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése