Keresés ebben a blogban

2014. február 9., vasárnap

Fogasfilé felfújt kókuszos gombamártással ( Paleo )

Halfelfújtat először azt hiszem 13 évesen készítettem.Korábban már posztoltam is róla. Tavaly pedig füstölt pisztrángból készítettem.Ezt a receptet most fogasra vittem át paleo változatban.Isteni finom,laktató fogás.


Fogasfilé felfújt kókuszos gombamártással ( Paleo )

Hozzávalók kb. 6 főre:

a felfújthoz:
- 1 kg fogasfilé
- 150ml Cocomas kókusztejszín
- 4 kanál tápióka keményítő
- 3 evőkanál útifűmaghéj
- 5 nagy méretű tojás
- 1 citrom héja és leve
- Himalája só, bors,(darabos szárított pirospaprika-paleoban nem megengedett)
- 1 csokor petrezselyemzöld felaprítva
- 3 gerezd fokhagyma összezúzva
- kókuszzsír 

a gombához:
- 1,5 kg csiperke gomba
- 2 kanál olívaolaj
- 1 fej vöröshagyma
- pirospaprika( paleoban nem megengedett),bors, majoránna, Himalája só
- 2dl kókusztej
- 2 nagy kanál tápióka keményítő
- 1 csokor petrezselyemzöld

A felfújthoz a halat konyhai ollóval apró kockákra vágjuk.A tojások fehérjéből kemény habot verünk.A hal kivételével a többi hozzávalót krémesre keverjük,majd a fogashoz adjuk.A egészet elkeverjük egymással.A habot lazán adjuk hozzá és óvatosan sima masszává állítsuk össze.Egy kókuszzsírral kikent, 23 cm átmérőjű ,magas falú kerek kerámia sütőtálba öntjük a masszát.Sütőben készre,aranybarnára sütjük kb. 45-50 perc alatt.
A gombát megpucoljuk és alaposan megmossuk.Felszeleteljük.Az olajon a felkockázott hagymát megfuttatjuk,majd a gombát is hozzáadjuk.Ízlés szerint fűszerezzük és hagyjuk majdnem puhára párolódni.A kókusztejben csomómentesre kevert keményítőt elkeverjük és a gombára öntjük.Hagyjuk,hogy besűrűsödjön.Felaprított petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

Jó étvágyat!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése