Keresés ebben a blogban

2014. március 23., vasárnap

Paleo meggyes-mákos pite

Könnyen és gyorsan elkészíthető paleo édesség.Akinek száraznak tűnik,annak javaslok hozzá egy kis paleo meggydzsemet.De több gyümölccsel is készíthetjük!
Sós hagyományos süteményt készítettem a páromnak,amiben sok tojássárgáját kellett használni,így a fehérjék megmaradtak. Hogy ne vesszenek kárba kitaláltam ezt a süteményt. Nem bántam meg!


Paleo meggyes-mákos pite

Hozzávalók 12 darabhoz:

- 30 dkg darált mák
- 6 tojásfehérje ( nagy méretű tojásoké )
- csipet Himalája só
- 2 evőkanál kókuszolaj
- késhegynyi fahéj
- késhegynyi őrölt vanília
- 5 evőkanál tápióka keményítő
- 1 evőkanál szódabikarbóna
- 6 dkg xillit vagy eritrit
- 3 nagy marék magozott meggy kevés rumba áztatva ( plusz 2 kanál xillittel vagy eritrittel és 1 kanál keményítővel megszórva ) A keményítő azért kell,hogy ne süllyedjen le a meggy a sütemény aljára.
- 1 kanál kókuszreszelék

A tálaláshoz: porxillit vagy poreritrit 

A mákot a fahéjjal,a vaníliával, a keményítővel,a szódabikarbónával és a kókuszolajjal egy tálban elkeverjük. A meggyet rumba áztatjuk,megszórjuk a 2 evőkanál édesítővel és az 1 evőkanál tápióka keményítővel.Addig hagyjuk így,amíg a piskóta tésztát elkészítjük.
A tojásfehérjét a csipet sóval és a 6 dkg édesítővel ( apránként adagolva ) kemény habbá verjük.A habot lazán hozzákeverjük a száraz anyagokhoz.Az így kapott masszát egy 20x30cm-es,kókuszzsírral kikent tepsibe simítjuk.A meggyet a piskóta tetejére rakosgatjuk.A tetejét megszórjuk az egy kanálnyi kókuszreszelékkel.Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
Miután kihűlt,egyforma szeletekre vágjuk és porédesítővel meghintjük. 

Jó étvágyat!





1 megjegyzés:

  1. A Duplán sajtos pogácsát megsütöttem, igazán nagyon finom, és ezért nagyon hamar el is fogy. Nem lehet nálunk kellő mennyiséget késziteni belőle,mivel irtó finom és könnyű, szivesen ajánlom a sütését még kezdőknek is.

    VálaszTörlés