Keresés ebben a blogban

2014. június 8., vasárnap

Nyers citromtorta

Lénárt Gitta Élő édességek könyvében találtam ezt a receptet. Igazi hűsítő édesség a nyári melegben. 
Egy kis méretű tortaformában készítettem és nem volt kevés, sőt! Egy szelet is bőven elég egy személynek, annyira laktató. Lassan ajánlott fogyasztani!


Nyers citromtorta

Hozzávalók: kb.9-10 szelethez

az alaphoz:

- 1 csésze ( kb. 3dl ) 2-3 órán át áztatott és megszárított dióbél
- 1 csésze puha ( vagy áztatott ) apróra vágott datolya
- 1 evőkanál holland kakaópor
- csipet Himalája só

a töltelékhez:

- 3 db közepes avokádó húsa
- 3 citrom leve
- fél csésze agávészirup
- 2 evőkanál kókuszolaj
- 1-2 nagy evőkanál útifűmaghéj ( nekem 2 is belement )

a tetejére:

- 1 csésze kesudió
- 1-2 evőkanál agávészirup
- fél csésze víz ( vagy annyi, hogy krémes massza legyen )

Az diót durvára daráljuk, majd az alap többi hozzávalójával együtt egy késes robotgépben masszává turmixoljuk össze. Ezt egy kisméretű- 20 cm átmérőjű- kerek tortaforma aljára nyomkodjuk. A töltelékhez az avokádó feldarabolt húsát meglocsoljuk a citromlével, és az egészet az előzőleg megtisztított késes robotgépbe tesszük a sziruppal és a kókuszolajjal együtt. Addig turmixoljuk, amíg sima massza lesz az egész. Kiöntjük egy edénybe és belekeverjük az útifűmaghéjat. A masszát ráöntjük a tortánk alapjára és betesszük a hűtőbe 1-2 órára. Ezután a tetejét is elkészítjük. A kesudiót a sziruppal és annyi vízzel turmixoljuk össze, hogy krémes, kenhető masszává álljon össze. Ezt a torta tetejére öntjük. Gyümölcsökkel tetszőlegesen díszítjük. Hagyjuk még 2-3 órát dermedni a hűtőben, de akár egy éjszakát is.

Jó étvágyat!













Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése