Keresés ebben a blogban

2014. augusztus 14., csütörtök

Paleo Sacher torta

A múlt hétvégén készítettem ezt a nagyon finom tortát a névnapom itthoni ünneplése alkalmából.A miskolci paleo boltban ettem hasonló paleo Sacher tortát egy hete, nyaralásunkkor. Próbáltam elkészíteni egy sajátot. Kicsit édesebb lett, mint a másik,de nagyon ízletes. Külsőre pedig pont úgy néz ki, mint az, amilyet Miskolcon kóstoltam.


Paleo Sacher torta 

Hozzávalók kb. 12 szelethez:

- 6 egész tojás ( nagy méretű, L-es)
- 7 evőkanál xilit/nyírfacukor
- 3 evőkanál mandulaliszt
- 7-8 evőkanál finomra darált mandulaszirom
- 2 púpozott evőkanál holland kakaópor
- 4 evőkanál kókuszolaj ( vagy kókuszzsír olvasztva )
- késhegynyi Bourbon vanília őrlemény
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1 teáskanál foszfátmentes sütőpor
- kb.1 kis üveg cukormentes sárgabaracklekvár 
- kb. 600-700 g nagyon puha aszalt sárgabarack

A tetejére:

- kb. 1,5 dl méz
- 2 kanál kakaópor
- kb. 1,5 dl kókuszolaj
( vagy ízlés szerinti mennyiség mindenből )

Díszítésnek: pár szem aszalt barack

A torta tésztájához egy nagy méretű kerek kapcsos tortaforma alját kibélelünk sütőpapírral. A szélét ne! A szélét kókuszolajjal kenjük be!
A tésztához az egész tojásokat az édesítővel elektromos habverő segítségével verjük habosra. Hozzáadjuk a mandulalisztet, a darált mandulát, a kakaóport, a kókuszolajat, a vaníliát, a szódabikarbónát és a sütőport. Simára verjük/ keverjük ki az egészet. Öntsük a formába, és előmelegített sütőben addig süssük, amíg mindenhol szépen átsül, de nem ég meg. Tűpróbáig. Hagyjuk negyed órát a formában hűlni hideg kövön.
Később a forma karimáját kapcsoljuk le és a sütőpapírt távolítsuk el az aljáról.Rácson hagyjuk tovább hűlni.
Amikor már nem meleg és nem is langyos a tészta, éles késsel vágjuk két kerek lappá.
Az alsót kenjük meg a mindenmentes sárgabarack lekvárral. A puha aszalt barackokat aprítsuk kisebb darabokra és egy éles késes aprítógépbe tegyük be 2-4 kanál lekvárral együtt. ( ha szükséges még bele,akkor később pótoljuk ) Daráljuk le majdnem krémesre. Nem szabad folynia, inkább sűrű, de éppen kenhető állagú legyen. Ezt kenjük vastag rétegben a tortára. Fedjük be a másik lappal. Most a csokimázat készítsük el! Ehhez a hozzávalókat vagy a megadott mennyiségben,vagy ízlés szerint gyors mozdulatokkal keverjük simára. ( nem kell főzni, sem olvasztani! ) Öntsük a torta tetejére és kenjük szét úgy, hogy a szélére is jusson belőle. A tetejére vastagabb rétegben kerüljön! Az egészet díszíthetjük aszalt barackkal. 
Tegyük a hűtőbe legalább 2-3 órára szilárdulni! Éles, előzőleg forró vízbe mártott, majd szárazra törölt késsel vágjuk fel! 
Nagyon laktató és csupa csokis-barackos finomság! Miközben megszilárdul előfordulhat,hogy egy kicsit márványos lesz a teteje a kókuszzsír miatt, ami nem mindenhol egyenletesen oszlik szét. De ettől még isteni finom! :)

Jó étvágyat!







2 megjegyzés: