Keresés ebben a blogban

2015. február 21., szombat

Karfiolrizs kókuszos harcsaraguval ( Paleo )



Karfiolrizs kókuszos harcsaraguval ( Paleo )

Hozzávalók 4 főre:

a rizshez:

- 1 nagyobb fej karfiol
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 kanál kókuszzsír
- 1 kanál paella fűszerkeverék
- 1 mokkáskanál kurkuma
- Himalája só
- 1 marék héjas mandula felaprítva
- 1 csokor petrezselyemzöld

a harcsához:

- 80 dkg afrikai harcsafilé felkockázva
- olívaolaj
- 1 kiskanál hal fűszerkeverék 
- Himalája só
- fél citrom leve
- 5 kanél Cocomas kókusztejszín

A karfiolt rózsákra szedjük, alaposan megtisztítjuk és késes aprítógépben rizsszemnyi nagyságúra aprítjuk. A kókuszzsíron megfuttatjuk az összetört fokhagymát, majd pár percig megpirítjuk rajta a karfiolrizst. Ízesítjük a fenti fűszerekkel, majd felöntjük annyi vízzel, hogy majdnem ellepje. Időnként kevergetve hagyjuk, hogy puhára párolódjon a karfiol. A víznek el kell párolognia. Amikor kész, megszórjuk a felaprított mandulával és a szintén felaprított petrezselyemzölddel.

A harcsakockákat olívaolajon elkezdjük pirítani. Sózzuk és ízesítjük a hal fűszerkeverékkel. Amikor az egyik oldala késre sült, -pár perc-, akkor egyenként villával megfordítjuk és néhány perc alatt azt is készre sütjük. Közben a kókusztejszínnel felöntjük és készre pároljuk. Amikor kész, citromlével meglocsoljuk. A kókuszrizs mellé tálaljuk. Tálaláskor meghinthetjük egy kevés kurkumával.

Jó étvágyat!






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése