Keresés ebben a blogban

2015. december 13., vasárnap

Karácsonyi sertéslapocka narancsmártással csicsókaágyon ( paleo )



 Karácsonyi sertéslapocka narancsmártással csicsókaágyon 

Hozzávalók 6 főre:

A húshoz:

- 1 kg sertéslapocka felszeletelve
- só,bors, őrölt rózsabors
- sertészsír
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 2 db zöldalma
- 2 ek. méz

A körethez:

- olívaolaj
- 1 cs.szárzeller
- 1 kg csicsóka felkarikázva
- 2 fej vöröshagyma
- só,bors,paprika

A mártáshoz:

- 1 ek. húsleves alaplé
- 5 cl narancslé ( cukormentes )
- 1 ek. méz
- 6 db a hússal párolt almacikkely
- egy csipet őrölt fahéj
- 1 púpozott kk. tápióka keményítő 

A tálaláshoz:

- sáfrányos szeklice
- narancs


A fűszereket a mézzel és az összenyomott fokhagymával együtt összekeverjük és a húst megkenjük vele. Zsírozott tepsibe pakoljuk a húst és a felcikkelyezett almával megpakoljuk.
Alufóliával lefedve megsütjük.

A körethez az olajon a felszeletelt zöldségeket összesütjük, közben fűszerezzük. Amikor már villával átszúrható,elzárjuk és fedő alatt hagyjuk még puhulni.

A mártást akkor készítjük el,amikor a hús elkészült. Ehhez az összes hozzávalót összeturmixoljuk. A húst megöntözzük vele. Tálaláskor a csicsókás ragura terítünk személyenként két-két szelet húst és narancsdarabokkal,valamint sáfrányos szeklicével díszítjük.

Jó étvágyat!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése