Keresés ebben a blogban

2016. február 9., kedd

Lilahagymával sült batata spenótágyon ( paleo )

A következő paleo ételt hétköznapi gyors ebéd gyanánt találtam ki.Gyorsan és egyszerűen elkészül ,nagyon tápláló és laktató.



Lilahagymával sült batata spenótágyon ( paleo )

Hozzávalók 4 főre:

- 450g fagyasztott vagy friss spenótlevél
- 200ml mandulatej
- 2 púpozott evőkanál zöldbanánliszt
- Himalája só
- Toscana fűszerkeverék
- 3 evőkanál nyírfacukor

- olívaolaj
- 5 darab kb.15 cm hosszú batata
- 1 nagyobb fel lilahagyma
- só,bors,kevés pirospaprika ( elhagyható )
- 3 szelet pármai sonka 

A spenótot kb. 1 dl vízzel együtt feltesszük főni. Fűszerezzük, édesítjük és felforraljuk. A lisztet a mandulatej nagy részével csomómentesre keverjük és a spenóthoz adjuk. Elkeverjük és hagyjuk újra felforrni. Ezután botmixerrel pürésítjük és belekeverjük a maradék mandulatejet is. 
A batatát felkockázzuk és fél dl olívaolajon az apróra vágott hagymával elkezdjük sütni. Közben fűszerezzük. Amikor már majdnem puhára sült, hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott sonkát is. Hagyjuk együtt sülni még 2-3 percig. 
Tálaláskor a spenótpürére halmozunk a sonkás-hagymás édesburgonyából.

Jó étvágyat!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése