Keresés ebben a blogban

2016. december 11., vasárnap

Kacsamell diós sütőtökágyon ( paleo )



Kacsamell diós sütőtökágyon ( paleo )

Hozzávalók 4 főre:

- 4 darab kacsamell
- fűszerek: Himalája só, bors, kakukkfű
- kacsazsír
- 4 gerezd fokhagyma

A körethez:

- 1 darab édesköménygumó
- 4-5 nagy marék sütőtökkocka
- 1 fej lilahagyma
- Himalája só, római kömény, chili, szerecsendió, koriander,
- 1 narancs hártya nélküli gerezdjei
- 1 marék pörkölt dióbél
- 1 dl víz
- 8 darab aszalt füge félbevágva
- 1 ek. akácméz
- olívaolaj

A fokhagymát megpucoljuk. Egy tepsi alját kacsazsírral kikenjük, majd a kacsamelleket belehelyezzük. Fűszerezzük és a fokhagyma szeleteket rászórjuk. Alufóliával lefedve 200 fokon 50 perc alatt készre sütjük. 
Kevés olívaolajon a hosszúra vágott hagymát a szintén hosszúkásra szeletelt édesköménnyel megdinszteljük. Hozzáadjuk a sütőtököt, a fűszereket és lefedve pároljuk 5 percig, Ezután felöntjük a vízzel, valamint hozzáadjuk a narancsot és a fügét. Pár perc alatt lefedve puhára pároljuk. Amikor elkészült megöntözzük a mézzel. Tálaláskor megszórjuk a pörkölt dióval. A kacsamellet felszeletelve kínáljuk mellé.
Pompás főétel.de akár egy meleg salátaként is felszolgálható. 

Jó étvágyat!





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése