Keresés ebben a blogban

2016. augusztus 31., szerda

Rókagombás gesztenyével töltött csirkemell zöldségpörkölttel ( paleo )




Rókagombás gesztenyével töltött csirkemell zöldségpörkölttel 
( paleo )

Hozzávalók kb. 6 főre:

- 2 nagy marék rókagomba megtisztítva
- két kis fej vöröshagyma felkockázva
- olívaolaj
- őrölt borókabogyó, őrölt feketebors, Himalája só, szárított bazsalikom

- 100g hámozott, sült gesztenye
- 1 kanál felaprított petreszelyemzöld
- 1 kiskanál gesztenyeliszt
- 1 kiskanál bazsalikomos dijoni mustár
- 1 egész tojás felverve

- 8 szelet csirkemellfilé

A körethez:

- 1 fej karfiol
- 1 fej brokkoli
- 1 nagy fej vöröshagyma
- Himalája só, morzsolt oregano,őrölt pirospaprika
- 1 kiskanál szezámmag
- olívaolaj

Először a tölteléket készítjük el. A gombát és a felaprított vöröshagymát a fűszerekkel együtt olajon puhára pároljuk. Amikor kihűlt, a gesztenyével és a töltelék többi hozzávalójával együtt krémesre turmixoljuk. A tölteléket a kiklopfolt csirkemell darabokra osztjuk el egyenlő arányban, majd mindet feltekerjük a rövidebb végénél kezdve. Hústűvel összefogathatjuk a végén. A hústekercseket kiolajozott tűzálló tálba egymás mellé helyezzük, lefedjük alufóliával és egy órán át sütőben 200 fokon készre sütjük. A sütés utolsó 15-20 percében fólia nélkül sütjük. A sütés befejeztével hagyjuk kicsit pihenni,majd a hústűk eltávolítása után éles késsel ujjnyi vastagra szeleteljük. A köret mellé ízlés szerint tálaljuk.
A körethez a karfiolt és a brokkolit apró rózsákra szedjük és alaposan megtisztítjuk. Enyhén sós vízben forrásig főzzük, majd leszűrjük.A vöröshagymát olajon kicsit megdinszteljük, majd a korábban leszűrt és félig puha zöldségeket a hagymához adjuk, fűszerezzük, megszórjuk a szezámmaggal és puhára pároljuk. Melegen tálaljuk.

Jó étvágyat!