Keresés ebben a blogban

2017. december 22., péntek

Gesztenyekrémes torta ( paleo )

Ezzel a különleges tortával kívánok Minden Kedves Olvasómnak Nagyon Boldog Karácsonyt! 


Gesztenyekrémes torta ( paleo )

Hozzávalók:

Az alaphoz:
- 20 dkg paleo mézeskalács őrölve ( receptje: ITT )
- 1 kanál holland kakaópor
- 1 kk. rum
- 1 marék szeletelt mandula őrölve
- 2 ek. kókusztejszín
- 1 ek. méz
- 1 ek. kókuszzsír
- 1 kanál víz

A krémhez:
- 500 g natúr gesztenyepüré
- 1 kupica rum
- kb. 12 dkg poreritrit
- 5 ek. kókusztejszín
- 5 dkg kókuszzsír
- 1 narancs reszelt héja
- 1 mk. fahéj
- 1 vanília kikapart belseje

A díszítéshez:
- 100g 78%-os étcsokoládé
- zöld pisztácia
- aszalt vörösáfonya
- aszalt sárabarack
- paleo mézeskalács fenyők

Az alaphoz a hozzávalókat jól összegyúrjuk és egy kisebb méretű kapcsos sütőforma aljára nyomjuk. Erre jön a krém. Ehhez a kókuszzsírt megolvasztjuk és a többi hozzávalóval együtt simára, krémesre keverjük. Egyenletesen az alapra kenjük. Hagyjuk hűtőben dermedni. Pár óra elteltével eltávolítjuk a sütőforma szélét és olvasztott csokival, valamint az aszalványokkal tetszőlegesen díszítjük.
Egy éjszakára hagyjuk hideg helyen pihenni. 

Jó étvágyat!







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése