Keresés ebben a blogban

2017. december 22., péntek

Mini mákos bejglik ( paleo )

Újabb sikeres konyhai kísérletem ez a kis mákos süti. Mivel fel kell tekerni, így bejglinek neveztem el stílusosan a karácsony miatt. Nagyon finom és tölthető diós töltelékkel is, vagy gesztenyéssel. Ki hogyan szereti.

Mini mákos bejglik ( paleo )

Hozzávalók kb. 26 darabhoz:

A tésztához:

- 2 ek. szezámpehely
- 4 ek. útifűmaghéj 2,5-3 dl meleg vízbe áztatva
- 3 ek. nyílgyökérliszt
- 4 ek. kókuszliszt
- 3 ek. babuszrost
- 200g darált mandula
- 1 csipet Himalája só
- 2 ek. poreritrit
- 1 kk. foszfátmentes sütőpor
- 1 csipet Bourbon vanília
- 3 egész tojás

A töltelékhez:
- 25 db cukormentes datolya
- 2 dl víz
- 3 ek. mindenmentes kemény szilvalekvár
- 1 citrom héja
- 1 mk. fahéj
- 200g darált mák
- 3 ek. poreritrit


A kenéshez:

- 3 tojssárgája

A forgatáshoz:

- poreritrit

A tészta hozzávalóiból sima tésztát gyúrunk és félbevágjuk. A tésztát két sütőpapír között félujjnyi vastagságúra nyújtjuk és egyforma kockákra vágjuk. A kockák felső részébe helyezzük a tölteléket. A felső végénél kezdve szorosan felhajtogatjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk. A töltelékhez a datolyát felforraljuk a vízzel és még forrón kiszedjük a vízből. Ehhez adunk 6 evőkanál vizet a főzővízből, majd a töltelék többi hozzávalójával simára keverjük. A töltött mini bejgliket 180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük kb. 25 perc alatt. Hagyjuk majdnem kihűlni, s amikor még kicsit langyos forgassuk meg  alaposan poreritritbe. 

Jó étvágyat!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése